Danish Kids er en humanitær organisation

Vi yder support til fattige familier og skolebørn i Filippinerne

Britta Andreasens Initiativ til at starte Danish Kids begyndte i 2010, hvor hun rejste til Filippinerne med sin daværende au-pair pige. Her så hun gadebørn – sultne og hjemløse børn, og børn som sniffede lim.

En speciel oplevelse gjorde særligt indtryk på Britta og blev startskuddet til aktivt at gøre en forskel for børnene.

I bil på vej til en kvægfarm, godt udstyret med forplejning og en flaske med vand, gjorde guiden mig opmærksom på to små gadepiger i vejsiden.

De var sorte af snavs, håret filtret og de gik med en lille træ trillebør fyldt med skærver.

I området er der ikke fortov. Så i hullerne langs den trafikerede vej, slæbte de skærver. To børn mellem 4 og 6 år, den store løftede trillebøren, den lille skubbede vognen.

”Synet af de to piger, sidder stadig lysende klar for mig. Jeg gjorde ingenting, gav dem ikke en gang mit vand. Sad bare passiv og så til.”

Dette var gnisten der fik mig til at love, at jeg ville starte et børnehjem derude for forældreløse børn.”

Britta i marken i Minglanilla. Filippinerne juli 2017.

Skoleprojektet

Britta har efterfølgende startet Skoleprojektet, der nu hjælper 7 børn med skolematerialer og uniformer. Målet er at starte et børnehjem i området, som kan huse omkring 10 børn som står uden familie.

På sin rejse valgte Britta aktivt og gå ud og søge efter børn, der ikke gik i skole. I slumområdet mødte hun kvinden Liza, som ikke kunne sende sine børn i skole pga. skolegæld på 60 kr. Britta gik til skolen for at betale gælden, og herefter valgte hun at opbygge et skoleprojekt, for at sikre alle 7 børn skolegang.

Skoleprojektet dækker udgifter til bøger, hæfter, tasker, penalhus, skoleuniform, tøj og sandaler samt en udflugtsdag, hvor Britta besøger børnene og tager dem med ud i swimming pool og lignende aktiviteter.

Målet er at hjælpe flere børn med at komme i skole og få en uddannelse – for børn i Filippinerne er det den eneste vej ud af fattigdommen.

Læs mere om Danish Kids i et interview med Britta Andreasen bragt i JydskeVestkysten

HJÆLP BØRNENE I FILIPPINERNE!

Bliv medlem - Bliv fader - Donér